Trekking și școală de caiac în Himalaya- ianuarie 2020

Data expediției: 18-30 ianuarie 2020;

Durata expediției: 12 zile 12 nopți (3 zile trekking, 5 zile caiac, 4 zile vizitarea punctelor de interes cultural;

Punctul de întâlnire: Aeroportul din New Delhi, India

Gradul de dificultate: moderat

Altitudine atinsă: 4000 m

Gradul râului: atinge gradul IV din VI (rapidurile de grad IV le putem parcurge pe raft)

Locuri disponibile: 10

Activități: trekking, kayaking, rafting, yoga, masaj

Contact: cernat.simina@gmail.com

Începe 2020 învățând skilluri noi prin care să te bucuri de natură printr-o expeditie de 12 zile în Himalaya. Hai înapoi la școală, de data asta în natură, unde ai voie să te arunci în apă și să bucuri copilul din tine.

Trei zile de trekking într-o zonă puțin frecventată de turiști, cinci zile pe râu, în care vei învăța de la zero white water kayaking și patru zile de descoperiri interioare prin interacțiunea cu o cultură intensă, în Rishikesh, orașul sfânt de pe malul Gangelui.

De ce să vii cu noi?

De cinci ani călătoresc în Asia full time, de 3 ani organizez expediții de trekking în Himalaya și de 3 luni m-am îndrăgostit de caiac și de schimbările pozitive pe care le-a adus în viața mea. De la o frică intensă de apă am ajuns să vâslesc rapiduri de nivelul 3 și să transform frica într-o oportunitate de a învăța lucruri noi despre mine și de a-mi face prieteni noi.

Împreună cu echipa care m-a introdus în arta caiacului, am pus la cale o expediție inedită prin munți și pe râu, care să te reseteze și să îți ofere o viziune nouă asupra ta și a lumii.

Vom începe aventura cu câteva zile de deconectare, de înțelegere a culturii indiene, de explorare gastronomică și reculegere interioară.

După ce te vei obișnui cu locurile noi, în care toate lucrurile se întâmplă în alt ritm, vei lua la pas munții Himalaya, până la o altitudine de 4000 m.

Ne vom întoarce în Rishikesh pe Gange, râul sfânt, într-o expediție-școală inedită care începe cu un grad de dificultate scăzut, îți dă timp să asimilezi informațiile noi și spre sfârșit să îți pui în practică noile abilități.

Vom avea ca profesori de caiac o echipă experimentată formată din unii din cei mai buni caiacheri din India (foști și actuali campioni naționali), care vor avea grijă de siguranța noastră, vor împărtăși cu noi cunoștințele lor și vor face tot posibilul să ne bucurăm de noua experiență.

Vei putea ulterior să explorezi râurile de acasă, unde te vei conecta cu alți iubitori de râuri din comunitatea de caiacheri.

Ce îți propun:

 • timp de 12 zile să ieși din zona de confort și din stereotipurile care și-au făcut rădăcini în mintea ta, să te relaxezi și să pășești în mijlocul culturii indiene așa cum e ea: diversă, copleșitoare, colorată, zbuciumată;
 • să înveți de la zero white water kayaking în timpul unei expediții de rafting și kayaking pe Gange
 • să cunoști la pas cei mai înalți munți ai lumii, Himalaya, ajungând până la 4000 metri;
 • să fii pentru 12 zile în mijlocul naturii, mai aproape de tine însuți și departe de toate grijile și problemele care te apasă;
 • să îți depășești fricile și să te deschizi necunoscutului, să îți permiți să fii spontan;

Ce vei învăța la cursul de caiac:

 • Introducere în echipamentul de caiac și terminologia de bază
 • tehnici de vâslit, viraje, întoarceri, vâslit cu spatele,
 • tehnici de manevrare, aplecări, bracing
 • mecanisme de auto-evacuare și de oferire de ajutor pentru partenerii aflați în dificultate (T-rescue)
 • eskimoroll, o tehnică de revenire la suprafață în caz de răsturnare
 • acostări, abordarea curenților
 • tehnici de citire a râului, de evitare a zonelor periculoase
 • tehnici de vâslire pentru trasee lungi, rapiduri.

Itinerariu detaliat

Ziua 1: Sosire în New Delhi, transfer în Haridwar (6 ore cu mașina)

Ne întâlnim la aeroport în New Delhi, de unde vom merge în Haridwar, un oraș sfânt de pe malul Gangelui. Timp de acomodare cu clima, mâncarea, cultura indiană care vă învăluie din toate direcțiile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ziua 2: Transfer în Rishikesh (o oră), vizitarea cartierelor Laxman Jhula și Ram Jhula

După micul dejun mergem cu mașina în Rishikesh (o oră), capitala internațională a Yogăi. Vom absorbi atmosfera orașului sfânt, cu excentricitățile sale. Ne vom bucura de Gangele care traversează orașul, vom vizita câteva temple importante, cascade ascunse. Seara vom participa la o ceremonie a focului pe malul Gangelui.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ziua 3: Din Rishikesh spre satul Sari (6 ore cu mașina) si trek in Deoriatal

Vom merge cu mașina până în punctul de start al trekkingului. Vom vedea pe drum Devprayah și Rudraprayag. Vom porni trekkingul cu o distanță scurtă, de trei km până în Deoriatal, paralel cu Gangele și cu râul Alankananda. 

Ziua 4: Din Deoriatal în Chopta prin Rihini Bugyal (14 km, 7-8 ore)

Pe drum vom trece prin peisajele încântătoare ale munților Himalaya acoperiți cu zăpadă. Ne vom bucura de liniștea magică a iernii și a înălțimilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ziua 5: Din Chopta spre Tungnath (3680 m), până la Chandrasilla top (4130 m) și înapoi în Chopta (7-8 ore)

Ne vom trezi devreme și vom începe drumeția imediat după micul dejun spre templul Tungnath, unde se spune că poposește peste iarnă zeitatea Kedarnath.

Vom vedea pe traseul Chaukamba și alte vârfuri, și dacă suntem norocoși, câteva specii rare de vulturi. După ce ne întoarcem în Chopta, vom merge cu mașina 3 ore până în Shivanandi, unde vom petrece noaptea.

 

 

 

 

 

 

Ziua 6: Introducere în caiac, pregătire pentru expediția pe râu

Introducere în arta caiacului în piscina din Shivanandi. Ne vom acomoda cu caiacele, cu sentimentul de a învăța un lucru nou. Vom fi introduși în a păstra echilibrul caiacului, tehnici de vâslire și evacuare în cazul unei răsturnări.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ziua 7: Transfer (3 ore) în Devprayag și vâslit 20 km până în Byasghat

Vom merge cu mașina 3 ore până în Devprayag, de unde vom vâsli (la alegere caiac sau raft) până în Byasghat pe o distanță de 20 km.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ziua 8: Exersare caiac în Byasghat

Vom dedica o zi întreagă practicii de caiac. Dimineața vom avea o sesiune de vâslit iar după prânz o sesiune de eskimoroll (tehnica prin care să revii la suprafață în cazul unei răsturnări).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ziua 9: Sesiune de eskimoroll, vâslit 18 km până în Kodiyala

După micul dejun, vom practica eskimoroll, vom lua prânzul și vom vâsli până în Kodiyala pentru 18 km. Vom campa în Kodiyala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ziua 10: Ultima zi pe râu

În ultima noastră zi pe râu vom vâsli 37 km până în Rishikesh. Dificultatea râului crește și îți vei putea testa noile abilități dobândite. Poți opta pentru raft sau caiac. Vom avea câteva rapiduri de gradul IV, pe care le vom parcurge pe raft.

 

Ziua 11: Relaxare în Rishikesh

După atâtea zile de activitate fizică intensă, vei avea ocazia să te relaxezi în Rishikesh, să te bucuri de confortul unei camere de hotel. Sunt disponibile activități ca yoga, masaj ayurvedic, meditație sau relaxare în cafenelele de pe malul Gangelui. Vom avea o cină de rămas bun cu echipa de profesori.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ziua 12: Transfer spre Delhi (7 ore)

Ne vom întoarce cu mașina în New Delhi, unde vom face un tur al orașului. Ne vom reobișnui cu aglomerația orașelor mari după aventura noastră în natură.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ziua 13: Înapoi acasă

Ne luăm rămas bun și fiecare zboară înapoi acasă, cu abilități și prieteni noi, cu inima plină. Procesarea călătoriei și planificarea următoarei vacanțe în India.

Pentru mai multe informații, trimiteți-mi un email la adresa: cernat.simina@gmail.com

Puteți găsi aici feedback ale participanților în grupurile  Himalaya Nomads anterioare.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.