Trekking in Ladakh, India 5-19 august 2018

 Călăuza ta în Himalaya:

De 4 ani trăiesc în Asia și de 3 ani în India, mereu cu rucsacul în spate, după cum se schimbă vremea. Nu pot spune că locuiesc aici, pentru că nu am o tabără de bază, nu pot spune nici că încă mai călătoresc, pentru că a devenit deja un stil de viață și petrec mai multe luni în același loc. Trăiesc, sunt, exist. India mi se desfășoară în fața sufletului mereu mai profundă, diferită la fiecare viză, intensă de fiecare dată. Ladakh mi-a intrat la inimă în urmă cu 7 ani, când am ajuns acolo prima dată, din întâmplare și mi-a rămas înfipt în suflet în lunile în care am revenit, m-am îndrăgostit și am crescut acolo, printre localnici.

Aș vrea să împărtășesc și cu alții India așa cum am cunoscut-o, așa că am creat o călătorie personalizată, care să îți dezvăluie esența munților Himalaya, gastronomia indiană, si bunătatea oamenilor.

E deja al treilea sezon în care organizez călătorii marca Himalaya nomads în India și Nepal. Din grupurile îndrumate pe munte, fiecare participant s-a întors acasă cu ceva, o schimbare interioară mică, dar importantă, care pe mine m-a motivat să continui organizarea acestor excursii. Te invit să mi te alături în această aventură inedită și să lași India să îți arate ceva în interiorul tău.

 

De ce să descoperi India cu mine?

Această călătorie este una autentică, în care am ales cu grijă pentru tine cele mai semnificative locuri pentru diversitatea culturală a munților Himalaya. Nu te vom conduce ca în agențiile de turism cu un steguleț și portavoce, turuind plictisiți despre obiectivele turistice. Te vom duce în schimb în casele localnicilor, îți vom arăta locuri mai izolate din Ladakh, viața secretă a Lehului și te vom îndruma spre aventură într-un mediu sigur și confortabil.

Grupul va fi de maxim 10 persoane, ca o familie extinsă. Va fi astfel ușor să ne cunoaștem între noi și să învățăm unii de la alții, pentru că la urma urmei fiecare om în sine e o experiență.

 

Ce îți propun:

 

  • timp de 15 zile să ieși din zona de confort și din stereotipurile care și-au făcut rădăcini în mintea ta, să te relaxezi și să pășești în mijlocul culturii indiene așa cum e ea: diversă, copleșitoare, colorată, zbuciumată;
  • să cunoști liniștea completă, în mijlocul munților, unde se aud doar propriile gânduri;
  • să cunoști la pas cei mai înalți munți ai lumii, platoul Tibetan, traversând pasuri de până la 5200 metri;
  • să înțelegi religiile hindusă, budistă și musulmană și să te lași pătruns/ă de armonia în care trăiesc;
  • să experimentezi gastronomia indiană și tibetană, diversitatea aromelor și minunăția condimentelor;
  • să fii pentru 15 zile în mijlocul naturii, mai aproape de tine însuți și departe de toate grijile și problemele care te apasă;
  • să îți depășești fricile și să te deschizi necunoscutului, să îți permiți să fii spontan;

 

Ce vei experimenta:

 

Trekking de 8 zile, la înălțimi de peste 5000 metri. În itinerariu avem inclus un trekking de trei zile (fără dificultate ridicată) pe platourile Micului Tibet. Vom lua la pas munții câte 4-5 ore pe zi, oprindu-ne în satele de pe traseu, unde vom experimenta câteva nopți autentice, în casele localnicilor. Vei vedea stelele pe cerul limpede al Ladakhului, vei asculta liniștea deșertului montan, îți vei depăși limitele.

 

Rafting pe râul Zanskar. 20 km de distracție pe apă la 3500 m, cu peisaje de vis. Vom avea la dispoziție ghid, echipament și instructaj pentru cele trei zone cu white water.

 

Interacțiune directă cu trei religii diferite: Hinduism, Budism și Islam. Religia e o parte importantă a identității indiene. Poți recunoaște adepții unei religii după îmbrăcăminte, accesorii, obiceiuri. Partea frumoasă e că dincolo de aparențe adepții celor trei religii au inimi mari și abia așteaptă să te cunoască și să afle lucruri despre tine. Vei vizita temple și mănăstiri, vei învăța să distingi hindușii de musulmani și budiși și să respecți oamenii dincolo de apartenența religioasă.

 

Gastronomia indiană și tibetană. După India ți se va părea că nici o altă mâncare nu are nici un gust. India e o explozie de condiment și arome care te fac să fie greu să decizi un fel de mâncare preferat. Te vom ghida într-un periplu culinar indian și tibetan care îți va ferici papilele gustative.

 

Apropierea de tine însuți și de natură. Fiecare călătorie în India devine într-un final o călătorie spirituală. Pleci la drum cu ideea de a vedea orașe, temple, monumente, însă India te ia mereu pe nepregătite, te învârte în toate direcțiile, scoate din tine cele mai profunde ne/adevăruri personale. Te forțează să îți pui întrebări, să îți depășești limitele, să ajungi cât mai adânc posibil în propria ființă. Vei învăța să te lași dus de viață, să nu te mai superi când ceva nu merge așa cum vrei, să lași zidurile din jurul tău să cadă, să fii mai relaxat și mai liber. Toate astea în timp ce stai în mijlocul naturii și te lași pătruns de spiritual munților Himalaya.

 

Cum va decurge călătoria:

Ziua 1:. Zbor în Leh-Ladakh (3500 m) Adaptare la fusul orar, la trafic, la gălăgie, la cultură. Gâdilarea simțurilor cu aromele indiene;

 

Ziua 2: Leh. Palatul din Shey. Mănăstirea Thiksey (cea mai mare mănăstire budistă din Ladakh), satul Hemis, cu apus la Shanti Stupa, de unde avem o vedere panoramică asupra Lehului.

 

Ziua 3: Rafting pe râul Zanskar. Vom merge cu mașina la tabăra de rafting, unde vom primi costume termale, vom fi duși cu mașina în punctul în care începe raftingul. Barca va avea un ghid care ne va oferi instrucțiunile de siguranță și vom avea un kayaker, care ne va ajuta în cazul în care cădem în apă. Vom face rafting pe o porțiune de 20 de km cu 3 zone de white water (până la nivelul 4), până la confluența râului Zanskar cu Indusul, iar la final, vom lua prânzul în camping. Nu este necesară experiență anterioară pentru această aventură.

 

Ziua 4: Spre lacul Tsomoriri (6 ore), cu opriri la taberele de nomazi.

 

Ziua 5: Vizitarea împrejurimilor lacului Tsomoriri, savurarea vieții sălbatice și a liniștii.

 

Ziua 6: Întoarcere în Leh, cu oprire la lacul salin Tsokar. Traversarea pasului Tanglang La (5328 m).

 

Ziua 7: Acum, că ne-am aclimatizat, începem trekkingul. Leh spre Spituk, de unde începem trekkingul până în satul Zingchan (3600 m). (4 ore).

 

Ziua 8: Zingchan spre Yurutse (4150 m), până în Kandala Base Camp. Din Yurutse se vede foarte bine vârful Stok Khangri (6128 m)

 

Ziua 9: Kandala Base camp spre Skiu (7/8 ore). Două ore urcare până la pasul Kendala (4900 m), coborâm până în satul Shingo și continuăm până în Skiu.

 

Ziua 10: Skiu spre Markha (6/7 ore). Vom începe devreme, pentru că spre prânz devine foarte cald. Urcăm spre satul Chalak, traversăm râul și continuăm încă două ore până la râl Markha.

 

Ziua 11: Markha spre Thochungtse (6/7 ore). Trekkingul de azi trece prin satele Umlung și Hanikar. Vârful Kangyatse (6400 m) domină peisajul. Drumul continua spre nord, până la confluența râurilor Luntang Chu și Nimaling Chu.

 

Ziua 12: Thochungtse spre Nimaling (3 ore). Explorarea platoului unde cresc caprele care dau faimoasa lână pashmina. Zona e plină și de capre sălbatice, cunoscute sub numele de blue sheeps. Dormit în camping.

 

Ziua 13: Nimaling spre Shangsumdo(7/8 ore), via Kongmaru La (5130 m). Două ore până la pasul de 5100 m, apoi două ore la vale și încă puțin printr-un canion, până în sat.

 

Ziua 14: Shangsumdo spre Leh. Mers o oră până la strada nouă, spre Hemis, apoi cu mașina spre Leh. Cumpărat suveniruri. Cină de rămas bun.

 

Ziua 15: Îmbrățisări, impărtășirea impresiilor. Rămas bun. Zbor spre Delhi și spre casă.

 

Locuri disponibile: 10

Durată: 15 zile (5-19 august 2018)

 

 

Excursia va avea loc cu un grup de minim 4 persoane. În cazul în care grupul de 4 persoane nu se va aduna, îți vei primi înapoi avansul.

Este o călătorie inedită, cu un număr limitat de locuri, ai grijă să îți păstrezi locul din timp! Dacă ești singur și e prima dată când încerci o călătorie pe cont propriu, nu trebuie să îți faci griji, vom avea grijă să te vei adaptezi ușor.

 

 

Impresii din călătoriile precedente Himalaya nomads aici.

 

Pentru mai multe detalii legate de pret si inscriere, contacteaza-ma la adresa: cernat.simina@gmail.com

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *