Samsara | Lansare de carte

Am publicat o carte. Samsara.

Un jurnal de călătorii, sau mai degrabă un jurnal al inimii mele, întâmplat în paralel cu călătoria ultimilor patru ani prin Asia.

Îmi amintesc când trimiteam ciorna finală a cărții. Eram conștientă de imperfecțiunile ei, aș fi vrut să o mai cizelez, șlefuiesc, rescriu. Și fi vrut să am mai multă rabdare cu cartea, cum niciodată nu am avut cu mine. Nu mai aveam însă energie emoțională. Mă secase să mai trec încă o dată prin ea toată. Recitind-o, trecusem din nou prin tăvălugul stărilor din carte, cu tot cu filmul mental al întâmplărilor, cu tot ce a fost răscolit în mine și nu m-am priceput să scriu în cuvinte. Am salvat-o, am atașat-o în email și am trimis-o. Mai că nu i-am zis lui Lucian, uite, fă ce vrei cu ea.

Au urmat apoi zilele cu paginare, copertă, titlu, contract, asta printre ceva drame personale și multe lucruri care se întâmplau în paralel. Inițial nu îmi plăcea foarte mult, mă detașasem de ea, nu mă mai impresiona. Da, am scris o carte. Și?

Asta până am ținut-o în mână în format fizic. Literalmente, am dansat prin casă toată ziua aia de bucurie. Mă simțeam de parcă aș fi născut (zic și eu așa, că nu am de unde ști cum se simte când naști). Mi-a plăcut, cu micile greșeli de literă strecurate pe ici, pe colo.

Acuma însă, după ce am văzut o bibliotecă întreagă plină cu cartea mea, m-am cutremurat. Mă simțeam de parcă mici fantome mă bântuie și nu mă lasă să trăiesc. Nu mai suport să îmi văd ochii și fața peste tot, mereu. Nu mă mai suport ascultându-mă vorbind despre carte.

Mă sperie gândul că emoțiile mele circulă libere pe stradă, la îndemâna oricui, că pot fi judecate, înjurate, călcate în picioare, scuipate, sau mai rău, adorate de oricine pune mâna pe carte. Că toți or să vrea să își ia lumea în cap și să agonizeze fără sens pe glob.

O fi și asta o etapă. Om vedea ce mai urmează.

Între timp, sâmbătă, 17 noiembrie 2018, la ora 16:00, la târgul de carte Gaudeamus din București, la standul editurii Cartex (la etaj, deasupra intrării principale), voi lansa cartea “Samsara”. 

Va fi o discuție liberă despre Asia, mai ales India și Indonezia, despre curajul de a-ți lua lumea în cap și cel de a te arăta vulnerabilă și goală în fața lumii, într-o carte. La final vom avea o sesiune de autografe și dedicații.

Pentru cei care nu pot ajunge la lansarea din București, voi mai veni și în alte orașe în următoarele săptămâni, după cum urmează:

20 Noiembrie – Bacău – Colegiul Național Vasile Alecsandri, ora 12:30

21 Noiembrie – Roman – Biblioteca Municipală G.R. Melidon, ora 17:00

22 Noiembrie – Iași – Librăria Casa Cărții (Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt), ora 17:00

26 Noiembrie – Cluj Napoca – Librăria Humanitas (Str. Universității, nr 4), ora 17:30

27 Noiembrie – Oradea – Librăria Humanitas (Calea Republicii, nr 11), ora 17:30

28 Noiembrie – Timișoara – Librăria Esotera (Str. Lucian Blaga, nr 10), ora 17:00

Cartea se găsește la standul editurii Cartex la târgul de carte Gaudeamus cu 40 % reducere pe 16 și 17 noiembrie (vineri și sâmbătă), pe www.edituracartex.ro, elefant.ro, libris.ro, și în librăriile Humanitas și Cărturești din țară.
Aici poți găsi o recenzie a cărții.

You may also like...

3 Responses

 1. Mariana Musat says:

  Buna Simina

  Felicitari pentru lansarea cartofi Samsara.
  As Dorian mult sa o am si eu.
  Cum as putea sa o cumpar,se pare ca nu o vinzi pe website si ei sint in Canada.

  Multumesc,
  Mariana

 2. 'Deepak'/ Dietrich says:

  Hey Samina-Ji,
  it is a big pleassure to me, that I can read your book and to learn more about what kind of extraordinary person you are.
  ‘See you in the Sky!’

  yours,
  ‘Deepak’/ Dietrich

  Bir, early November 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.