Himalaya nomads – Sikkim, India, 2-14 noiembrie 2019

De ce să vii în India cu mine:

De 5 ani Asia și în special India mi-a fost mai mult acasă decât orice alt loc. Adunat, am petrecut peste 3 ani în munții Himalaya. Am bătut poteci izolate și am cunoscut oameni care m-au acceptat printre ei ca în sânul unei familii. Am crescut, am învățat lucruri despre mine și despre lume, m-am transformat.

Aici schimbarea se întâmplă cu toată forța. Din nevoia de a împărtăși și cu alții India așa cum mi s-a arătat mie, am creat proiectul Himalaya nomads. E al patrulea an în care mici grupuri de oameni vin în India sub îndrumarea mea și pleacă acasă mai bogați cu o experiență care i-a ajutat să înțeleagă mai bine lumea exterioară, dar mai ales universul din interior.

 

Ce îți propun:

  • timp de 14 zile să ieși din zona de confort și din stereotipurile care și-au făcut rădăcini în mintea ta, să te relaxezi și să pășești în mijlocul culturii indiene așa cum e ea: diversă, copleșitoare, colorată, zbuciumată;
  • să cunoști cei mai înalți munți ai lumii, Himalaya, ajungând până la un pas de peste 4500 metri;
  • să fii pentru 13 zile în mijlocul naturii, mai aproape de tine însuți și departe de toate grijile și problemele care te apasă;
  • să îți depășești fricile și să te deschizi necunoscutului, să îți permiți să fii spontan;

Ce vei experimenta:

 

Trekking la înălțimi de 4500 metri. În itinerariu avem inclus un trekking de opt zile (cu dificultate medie) pe platourile Himalayei. Timp de opt zile vom lua la pas munții câte 4-5 ore pe zi, vom sta la cort și vom trăi natura în toată măiestria ei, fără motoare, electricitate sau poluare. Cina va fi, evident romantică, la lumânare.

 

Interacțiune directă cu religia budistă: Religia e o parte importantă a identității indiene. Poți recunoaște adepții unei religii după îmbrăcăminte, accesorii, obiceiuri. Partea frumoasă e că dincolo de apartenență, oamenii au inimi mari și abia așteaptă să te cunoască și să afle lucruri despre tine.

În Sikkim vei găsi nepalezi, butanezi și indieni, care trăiesc în armonie, legați de compasiune, punctul principal al religiei budiste.

 

Apropierea de tine însuți și de natură. Fiecare călătorie în India devine într-un final o călătorie spirituală. Pleci la drum cu ideea de a vedea orașe, temple, monumente, însă India te ia mereu pe nepregătite, te învârte în toate direcțiile, scoate din tine cele mai profunde ne/adevăruri personale. Te forțează să îți pui întrebări, să îți depășești limitele, să ajungi cât mai adânc posibil în propria ființă. Vei învăța să te lași dus de viață, să nu te mai superi când ceva nu merge așa cum vrei, să lași zidurile din jurul tău să cadă, să fii mai relaxat și mai liber. Toate astea în timp ce stai în mijlocul naturii și te lași pătruns de spiritul munților Himalaya.

 

Cum va decurge călătoria:

 

Ziua 1: Zbor New Delhi- Bagdogra.

După ce aterizați în Delhi (ideal ar fi să fie tot grupul în zcelași zbor) primiți stampila de viză, ridicați bagajele și faceți transferul la terminalul domestic, cu toate indicațiile de care aveți nevoie primite de la mine. Veți zbura spre Bagdogra. Zborul domestic este de două ore. La aeroport vă va aștepta un taxi care vă va duce în Darjeeling (3 ore). Cinăm împreună într-un restaurant cu mâncare locală. Adaptare la fusul orar, trafic, gălăgie, cultură. Gâdilarea simțurilor cu aromele indiene;

 

Ziua 2: Spre Yuksom, Sikkimul de Vest

După ce luăm micul dejun, pornim spre Yuksom, un sat mic din Sikkimul de Vest din care vom începe trekkingul. Avem de mers aproximativ 4-5 ore cu mașina, după trafic și lucrările de pe parcursul drumului. Primim permisele la granița Sikkimului. Vom lua prânzul la un restaurant indian din drum. După ce ne cazăm ne plimbăm prin sat, punem la punct ultimele detalii pentru trekking, încercăm brânză de iac și băutura locală.

 

Ziua 3: Începe Trekkingul. Yuksom- Tshoka (17 km 1780 m-2950 m)

După ce organizăm bagajul pentru trekking, îl împachetăm în saci și îl trimitem pe iaci. Lăsăm în Yuksom lucrurile de care nu avem nevoie în trekking, luăm micul dejun și pornim la drum. Avem de mers 17 km, dar drumul pornește ușor, diferența de nivel nu e mare. Primim prânz împachetat, pe care îl mâncăm la jumatea drumului. Înoptăm în Tshoka, un sat cu câteva case. Stăm în priciuri, câte 4 într-o cameră. Cină caldă.

 

Ziua 4: Tshoka- Dzongri (9 km, 3950 m)

Deși nu avem de parcurs un număr mare de km, diferența de nivel este de aprox 1000 m. Începe să se simtă altitudinea crescută. Prânz cald, la jumatea drumului. Înoptăm în corturi de câte două persoane.

 

Ziua 5: Dzongri Top – view point Dablagang Pass (4200 m), Zi de aclimatizare. Ne trezim la 4, primim ceai la cort, urcăm 30 minute să vedem răsăritul admirând tot lanțul muntos, după care coborâm înapoi la camping. Mic dejun și odihnă. După prânz, în funcție de vreme, avem opțiunea unei alte drumeții, la Dzongrila Pass (4500 m). Dormim în cort.

 

Ziua 6: Dzongri- Thangsing (9 km, 3880 m)

O zi scurtă, cu o coborâre abruptă, și peisaje de vis. Intrăm în vale și suntem înconjurați de munți sacri, de peste 6000 m. Ajungem în jurul prânzului la camping. Restul zilei ne putem plimba prin vale, Dormim în corturi.

 

Ziua 7: Thansing- Lhamune (4200 m)

Cea mai scurtă zi de mers (3 ore). Ne odihnim pentru a fi în formă la 2 dimineața. când pornim spre pasul Goecha La. Locul de campare e împresurat cu capre sălbatice.

 

Ziua 8: Lhamune- Goechala via Semiti Lake (4300 m/ Zemathang 4500 m/ Goechala 4950 m), Ceai la cort la 2 dimineața, să ne încălzim. Pornim spre pasul Goecha La, ajungem la răsărit într-un punct în care se vede în toată splendoarea lui muntele Kangchendzonga (al treilea cel mai înalt vârf din lume). Luăm o mică gustare și pornim înapoi spre cort, unde ne așteaptă un prânz cald. Ne odihnim puțin, împachetăm și plecăm spre Cockchorong.)

 

Ziua 9: Cockchorong- Tshoka (17 km)

Coborâm pe alt drum decât cel pe care am urcat, ocolind muntele și schimbând mai multe rânduri de vegetație. Drumul curge lin și nu se simt cei 17 km. Rămânem peste noapte în același sat în care am stat în prima noapte.

 

Ziua 10: Tshoka- Yuksom (17 km). În ultima zi a trekkingului avem același traseu ca în prima zi. Ne reobișnuim cu electricitatea, verificăm emailurile, facem duș cald la hotel.

 

Ziua 11: Zi de odihnă în Yuksom un sat liniștit care a fost în trecut capitala Sikkimului). Vizitarea împrejurimilor, a unei măanastiri.

 

Ziua 12: Transfer spre Darjeeling, capitala ceaiului. Ne întoarcem Înapoi în Darjeeling. Avem de mers 5 ore cu mașina. Luăm prânzul în Darjeeling. Vizităm orașul și cumpărăm suveniruri. Cină de rămas bun.

 

Ziua 13: Transfer din Darjeeling spre aeroportul Bagdogra. Zbor spre New Delhi.

 

În trekking vom avea o echipă formată dintr-un ghid local, ajutor de ghid, bucătar, ajutor de bucătar, câțiva porteri și iaci, care vor căra bagajele.

Transportul se va face în jeepuri locale (câte 4 oameni în mașină). În trekking vom sta la cort sau la priciuri. În afara trekkingului vom sta la hoteluri confortabile, fotografii mai jos, câte doi în cameră. La cerere, contra unei sume extra, se pot aranja camere separate.

Dacă vrei mai multe detalii despre excursie, scrie-mi la adresa de email: cernat.simina@gmail.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.