Himalaya nomads- Ladakh, India- 1-13 august 2019

Călăuza ta în munții Indiei:

De 5 ani trăiesc în Asia și de 3 ani în India, mereu cu rucsacul în spate, după cum se schimbă vremea. Nu pot spune că locuiesc aici, pentru că nu am o tabără de bază, nu pot spune nici că încă mai călătoresc, pentru că a devenit deja un stil de viață și petrec mai multe luni în același loc. Trăiesc, sunt, exist. India mi se desfășoară în fața sufletului mereu mai profundă, diferită la fiecare viză, intensă de fiecare dată. Ladakh mi-a intrat la inimă în urmă cu 9 ani, când am ajuns acolo prima dată, din întâmplare și mi-a rămas înfipt în suflet în lunile în care am revenit, m-am îndrăgostit și am crescut acolo, printre localnici.

Această excursie se desfășoară în parteneriat cu PK, un ghid indian care călătorește de 25 de ani în India, un personaj deosebit, cu o filosofie de viață înclinată spre libertate și explorare.

E deja al cincilea sezon în care organizăm împreună călătorii marca Himalaya nomads în India și Nepal. Din grupurile îndrumate pe munte, fiecare participant s-a întors acasă cu ceva, o schimbare interioară mică, dar importantă, care pe mine m-a motivat să continui organizarea acestor excursii. Te invit să mi te alături în această aventură inedită și să lași India să îți arate ceva în interiorul tău.

 Grupul va fi de maxim 10 persoane, ca o familie extinsă. Va fi astfel ușor să ne cunoaștem între noi și să învățăm unii de la alții, pentru că la urma urmei fiecare om în sine e o experiență.

 

 

Ce îți propunem:

 • timp de 13 zile să ieși din zona de confort și din stereotipurile care și-au făcut rădăcini în mintea ta, să te relaxezi și să pășești în mijlocul culturii indiene așa cum e ea: diversă, copleșitoare, colorată, zbuciumată;
 • să traversezi cu mașina pasuri de peste 5300 metri;
 • să cunoști liniștea completă, în mijlocul munților, unde se aud doar propriile gânduri;
 • să cunoști la pas cei mai înalți munți ai lumii, platoul Tibetan, ajungând până la un pas de 3900 metri;
 • să înțelegi religiile hindusă, budistă și musulmană și să te lași pătruns/ă de armonia în care trăiesc;
 • să experimentezi gastronomia indiană și tibetană, diversitatea aromelor și minunăția condimentelor;
 • să fii pentru 13 zile în mijlocul naturii, mai aproape de tine însuți și departe de toate grijile și problemele care te apasă;
 • să îți depășești fricile și să te deschizi necunoscutului, să îți permiți să fii spontan;

 

Ce vei experimenta:

 

Trekking la înălțimi de peste 3500 metri. În itinerariu avem inclus un trekking de trei zile (fără dificultate ridicată) pe platourile Micului Tibet. Vom lua la pas munții câte 4-5 ore pe zi, oprindu-ne în satele de pe traseu, unde vom experimenta câteva nopți autentice, în casele localnicilor. Vei vedea stelele pe cerul limpede al Ladakhului, vei asculta liniștea deșertului montan, îți vei depăși limitele.

Rafting pe râul Zanskar. 20 km de distracție pe apă la 3500 m, cu peisaje de vis. Vom avea la dispoziție ghid, echipament și instructaj pentru cele trei zone cu white water.

Interacțiune directă cu trei religii diferite: Hinduism, Budism și Islam. Religia e o parte importantă a identității indiene. Poți recunoaște adepții unei religii după îmbrăcăminte, accesorii, obiceiuri. Partea frumoasă e că dincolo de aparențe adepții celor trei religii au inimi mari și abia așteaptă să te cunoască și să afle lucruri despre tine. Vei vizita temple și mănăstiri, vei învăța să distingi hindușii de musulmani și budiși și să respecți oamenii dincolo de apartenența religioasă.

 

Vizitarea unei comunități ariene. Oamenii din zona Dha Hanu, comunitatea Dard, se consideră ultimii arieni, urmași ai lui Alexandru cel mare. Aparența lor Indo-Europeană îi diferențiază de fețele tibeto-mongoloide din restul Ladakhului. Cultura Dard e unică în zonă și foarte bine păstrată de reprezentanții ei.

Photo:pinterest.com

Gastronomia indiană și tibetană. După India ți se va părea că nici o altă mâncare nu are nici un gust. India e o explozie de condimente și arome care te fac să fie greu să decizi un fel de mâncare preferat. Te vom ghida într-un periplu culinar indian și tibetan care îți va ferici papilele gustative.

 

Apropierea de tine însăți și de natură. Fiecare călătorie în India devine într-un final o călătorie spirituală. Pleci la drum cu ideea de a vedea orașe, temple, monumente, însă India te ia mereu pe nepregătite, te învârte în toate direcțiile, scoate din tine cele mai profunde ne/adevăruri personale. Te forțează să îți pui întrebări, să îți depășești limitele, să ajungi cât mai adânc posibil în propria ființă. Vei învăța să te lași dus de viață, să nu te mai superi când ceva nu merge așa cum vrei, să lași zidurile din jurul tău să cadă, să fii mai relaxat și mai liber. Toate astea în timp ce stai în mijlocul naturii și te lași pătruns de spiritual munților Himalaya.

 

Cum va decurge călătoria:

Ziua 1:. Zbor în Leh-Ladakh (3500 m) Adaptare la fusul orar, la trafic, la gălăgie, la cultură. Gâdilarea simțurilor cu aromele indiene;

Ziua 2: Leh. Palatul din Shey. Mănăstirea Thiksey (cea mai mare mănăstire budistă din Ladakh). Vizitarea satelor din jur. Pregătire pentru trekking;

Ziua 3: Rafting pe râul Zanskar

Ziua 4: Spre lacul Pangong, cu opriri la taberele de nomazi.

Ziua 5: Explorarea împrejurimilor lacului Pangong.

Ziua 6: Întoarcere în Leh

Ziua 7: Trekking. Leh- Likir (Transfer cu mașina). Începem trekkingul spre Yangthang (3-4 ore) Vom urca la Pohe-La (3550 m), vom trece râul spre pasul Charatse-la (3650 m), vom ajunge în Yangthang, unde vom rămâne peste noapte;

 Ziua 8: Yangthang- Hemis Shukpachan(5-6 ore) Vom porni de dimineață spre pasul Sermanchan-La (3750 m), de unde vom avea o vedere spectaculoasă asupra văii. De acolo mergem spre Hemis Shukpachan, unul din cele mai frumoase sate din Ladakh. Vom vizita mănăstirea, deasupra căreia tronează un Buddha de câțiva metri;

Ziua 9: Hemis Shukpachan- Leh. Trekking lejer 2 ore până la strada principală de unde vom fi transporați spre Leh; Oprire la manastirea Alchi, cea mai veche din Ladakh.

Ziua 10: Spre Dha Hanu, o zona cu populație ariană

Ziua 11: întoarcere spre Leh, cu oprire într-un loc unde sunt desene antice

Ziua 12: Leh. Shopping, cină de rămas bun

Ziua 13: Zbor în New Delhi. Îmbrățisări, impărtășirea impresiilor. Rămas bun.

 

Cost: 1400 euro/persoană

Locuri disponibile: 10

Durată: 13 zile/12 nopți (1-13 august 2019)

În preț sunt incluse:

 • transportul pe toată durata călătoriei, inclusiv transfer de la aeroport;
 • cazarea pentru 12 nopți în camera dublă, (sau comune, pe parcursul trekkingului);
 • rafting (cu echipament și prânz incluse)
 • intrările la muzee, mănăstiri, permisele pentru zonele restricționate;
 • micul dejun pe toată durata călătoriei;
 • trei mese pe zi cu specific indian în timpul trekkingului (3 zile)
 • cină de bun-venit și cină de rămas bun.

Nu sunt incluse:

 • Biletul internațional de avion București-New Delhi -București;.
 • Biletul intern Delhi-Leh-Delhi. Te voi ajuta să găsești biletul de avion care ți se potriveș Important e să fii pe 1 august dimineața în Leh;
 • Viza. Îți voi da toate detaliile despre cum poți achiziționa viza indiană și te voi ajuta la completarea formularului;
 • Asigurarea medicală;
 • Prânzul și cina în afara trekkingului (în afară de cinele de bun venit și rămas bun).
 • Evacuarea în caz de accident sau catastrofe naturale;
 • Bauturile alcoolice si snackurile în afara meselor.

 

Cam câți bani îți mai trebuie în plus:

 • 65 euro pentru viză
 • 150 euro pentru mâncare + bani pentru suveniruri
 • aproximativ 550 euro bilet de avion internațional
 • aproximativ 200 euro bilet de avion intern

 

IMPORTANT!!! Asia e un continent al spiritului, mai puțin al lucrurilor materiale. INDIA, în special, e cunoscută ca fiind o țară a haosului. Aici lucrurile se întâmplă în alt ritm, standardele de viață sunt altele. Dacă vrei să te bucuri de călătorie, încearcă să vii cu mintea deschisă și fără așteptări, să nu te enervezi când lucrurile nu se întâmplă la timp. să nu te aștepți la același confort pe care îl ai în Europa. La urma urmei de asta vii aici, nu? Să ieși din zona de confort, să îți depășești limitele și să înveți lucruri noi.

Multe locuri vor fi la altitudini de peste 4000 metri. E posibil să fie frig. Să veniți pregătiți fizic și mental pentru puțin disconfort.

Iar la final, lasă-te surprins/ă de mister.

Impresii din călătoriile precedente Himalaya nomads.

 

Contact: cernat.simina@gmail.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.