Himalaya nomads Ladakh 15-29 july 2018

Română

 

Călăuza ta în munții Indiei:

De 4 ani trăiesc în Asia și de 3 ani în India, mereu cu rucsacul în spate, după cum se schimbă vremea. Nu pot spune că locuiesc aici, pentru că nu am o tabără de bază, nu pot spune nici că încă mai călătoresc, pentru că a devenit deja un stil de viață și petrec mai multe luni în același loc. Trăiesc, sunt, exist. India mi se desfășoară în fața sufletului mereu mai profundă, diferită la fiecare viză, intensă de fiecare dată. Ladakh mi-a intrat la inimă în urmă cu 7 ani, când am ajuns acolo prima dată, din întâmplare și mi-a rămas înfipt în suflet în lunile în care am revenit, m-am îndrăgostit și am crescut acolo, printre localnici.

Aș vrea să împărtășesc și cu alții India așa cum am cunoscut-o, așa că am creat o călătorie personalizată, care să îți dezvăluie esența munților Himalaya, gastronomia indiană, si bunătatea oamenilor.

E deja al treilea sezon în care organizez călătorii marca Himalaya nomads în India și Nepal. Din grupurile îndrumate pe munte, fiecare participant s-a întors acasă cu ceva, o schimbare interioară mică, dar importantă, care pe mine m-a motivat să continui organizarea acestor excursii. Te invit să mi te alături în această aventură inedită și să lași India să îți arate ceva în interiorul tău.

De ce să descoperi India cu mine:

 

Această călătorie este una autentică, în care am ales cu grijă pentru tine cele mai semnificative locuri pentru diversitatea culturală a munților Himalaya. Nu te vom conduce ca în agențiile de turism cu un steguleț și portavoce, turuind plictisiți despre obiectivele turistice.

 

În loc să îți arătăm India din autocar, te vom lăsa să te convingi singur de ospitalitatea indiană, pe propria piele: te vom duce în casele localnicilor care îți vor deveni prieteni și care îți vor explica personal tradițiile și credințele lor, vom pregăti personal cele mai gustoase mâncăruri, vom fi atenți la nevoile tale și vom avea răbdare cu tine.

 

În plus, grupul va fi de maxim 10 persoane, ca o familie extinsă. Va fi astfel ușor să ne cunoaștem între noi și să învățăm unii de la alții, pentru că la urma urmei fiecare om în sine e o experiență.

 

Ce îți propunem:

 

 • timp de 14 zile să ieși din zona de confort și din stereotipurile care și-au făcut rădăcini în mintea ta, să te relaxezi și să pășești în mijlocul culturii indiene așa cum e ea: diversă, copleșitoare, colorată, zbuciumată;
 • să străbați cea mai înaltă stradă din lume, până la un pas de 5600 m (Kardung la)
 • să cunoști liniștea completă, în mijlocul munților, unde se aud doar propriile gânduri;
 • să cunoști la pas cei mai înalți munți ai lumii, platoul Tibetan, ajungând până la un pas de 3650 metri;
 • să înțelegi religiile hindusă, budistă și musulmană și să te lași pătruns/ă de armonia în care trăiesc;
 • să experimentezi gastronomia indiană și tibetană, diversitatea aromelor și minunăția condimentelor;
 • să fii pentru 15 zile în mijlocul naturii, mai aproape de tine însuți și departe de toate grijile și problemele care te apasă;
 • să îți depășești fricile și să te deschizi necunoscutului, să îți permiți să fii spontan;

 

Ce vei experimenta:

 

Trekking la înălțimi de peste 3000 metri. În itinerariu avem inclus un trekking de trei zile (fără dificultate ridicată) pe platourile Micului Tibet. Vom lua la pas munții câte 4-5 ore pe zi, oprindu-ne în satele de pe traseu, unde vom experimenta câteva nopți autentice, în casele localnicilor. Vei vedea stelele pe cerul limpede al Ladakhului, vei asculta liniștea deșertului montan, îți vei depăși limitele.

 

Rafting pe râul Zanskar. 20 km de distracție pe apă la 3500 m, cu peisaje de vis. Vom avea la dispoziție ghid, echipament și instructaj pentru cele trei zone cu white water.

 

Vom merge pe cel mai înal drum din lume, traversând pasuri de 5000 metri. Drumul spre Nubra Valley traversează cea mai înaltă stradă din lume, cu apogeul la 5600 m (Kardung la pass).

 

Interacțiune directă cu trei religii diferite: Hinduism, Budism și Islam. Religia e o parte importantă a identității indiene. Poți recunoaște adepții unei religii după îmbrăcăminte, accesorii, obiceiuri. Partea frumoasă e că dincolo de aparențe adepții celor trei religii au inimi mari și abia așteaptă să te cunoască și să afle lucruri despre tine. Vei vizita temple și mănăstiri, vei învăța să distingi hindușii de musulmani și budiși și să respecți oamenii dincolo de apartenența religioasă.

 

Gastronomia indiană și tibetană. După India ți se va părea că nici o altă mâncare nu are nici un gust. India e o explozie de condiment și arome care te fac să fie greu să decizi un fel de mâncare preferat. Te vom ghida într-un periplu culinar indian și tibetan care îți va ferici papilele gustative.

 

Apropierea de tine însăți și de natură. Fiecare călătorie în India devine într-un final o călătorie spirituală. Pleci la drum cu ideea de a vedea orașe, temple, monumente, însă India te ia mereu pe nepregătite, te învârte în toate direcțiile, scoate din tine cele mai profunde ne/adevăruri personale. Te forțează să îți pui întrebări, să îți depășești limitele, să ajungi cât mai adânc posibil în propria ființă. Vei învăța să te lași dus de viață, să nu te mai superi când ceva nu merge așa cum vrei, să lași zidurile din jurul tău să cadă, să fii mai relaxat și mai liber. Toate astea în timp ce stai în mijlocul naturii și te lași pătruns de spiritual munților Himalaya.

 

Cum va decurge călătoria:

 

Ziua 1:. Zbor în Leh-Ladakh (3500 m) Adaptare la fusul orar, la trafic, la gălăgie, la cultură. Gâdilarea simțurilor cu aromele indiene;

 

Ziua 2: Leh. Palatul din Shey. Mănăstirea Thiksey (cea mai mare mănăstire budistă din Ladakh). Vizitarea satelor din jur. Pregătire pentru trekking;

 

Ziua 3: Traversarea celui mai înalt pas din lume, Kardung la (5600 m), spre Nubra Valley. Oprire în Diskit sau continuare spre Turtuk, după cum se simte grupul.

 

Ziua 4: Nubra Valley. Vizită în satul Panamik la izvoarele termale, unul din satele cele mai apropiate de granița cu Pakistan.

 

Ziua 5: Dunele de nisip din Hunder. Întoarcere în Leh. Oprire la Kardung La (5600), pasul pe cea mai înaltă stradă din lume.

 

Ziua 6:Trekking. Leh- Likir (Transfer cu mașina). Începem trekkingul spre Yangthang (3-4 ore) Vom urca la Pohe-La (3550 m), vom trece râul spre pasul Charatse-la (3650 m), vom ajunge în Yangthang, unde vom rămâne peste noapte;

 

Ziua 7: Yangthang- Hemis Shukpachan(5-6 ore) Vom porni de dimineață spre pasul Sermanchan-La (3750 m), de unde vom avea o vedere spectaculoasă asupra văii. De acolo mergem spre Hemis Shukpachan, unul din cele mai frumoase sate din Ladakh. Vom vizita mănăstirea, deasupra căreia tronează un Buddha de câțiva metri;

 

Ziua 8: Hemis Shukpachan- Leh. Trekking lejer 2 ore până la strada principală de unde vom fi transporați spre Leh; Oprire la manastirea Alchi, cea mai veche din Ladakh.

 

Ziua 9: Rafting pe râul Zanskar

 

Ziua 10: Spre lacul Tsomoriri, cu opriri la taberele de nomazi.

 

Ziua 11: Explorarea împrejurimilor lacului Tsomoriri.

 

Ziua 12: Întoarcere în Leh, cu oprire la lacul salin Tsokar. Vom traversa pasul Tanglang La (5328 m).

 

Ziua 13: Leh. Cumpărat suveniruri. Cină de rămas bun.

 

Ziua 14: Zbor în New Delhi. Îmbrățisări, impărtășirea impresiilor. Rămas bun.

 

Locuri disponibile: 10

Durată: 14 zile (15-29 iulie 2018)

IMPORTANT!!! Asia e un continent al spiritului, mai puțin al lucrurilor materiale. INDIA, în special, e cunoscută ca fiind o țară a haosului. Aici lucrurile se întâmplă în alt ritm, standardele de viață sunt altele. Dacă vrei să te bucuri de călătorie, încearcă să vii cu mintea deschisă și fără așteptări, să nu te enervezi când lucrurile nu se întâmplă la timp. să nu te aștepți la același confort pe care îl ai în Europa. La urma urmei de asta vii aici, nu? Să ieși din zona de confort, să îți depășești limitele și să înveți lucruri noi.

Multe locuri vor fi la altitudini de peste 4000 metri. E posibil să fie frig. Să veniți pregătiți fizic și mental pentru puțin disconfort.

Iar la final, lasă-te surprins/ă de mister.

Impresii din călătoriile precedente Himalaya nomads aici.

 

Pentru detalii legate de costuri  și înscriere astept un email la: cernat.simina@gmail.com

Your guide in the Himalayas:

 

My name is Simina Cernat and in the last 3 years I lived in India, mostly in the Himalayas. I would like to share with others India as I’ve got to know it, so I created a personalized trip, that would reveal the essence of the Himalaya Mountains, Indian cuisine and the harmony between ethnical minorities that live in India.

 

Why discover India with me:

This is an authentic trip, for which I’ve chosen carefully the most important spots for the cultural diversity of the Himalayas.

Instead of showing you India from a bus, we will make you experience first hand the Indian hospitality: we’ll take you in the houses of the locals and will explain to you their customs and traditions, we’ll guide you through most delicious cuisines and we’ll pay attention to your needs.

Also, the group will include maximum 10 people. This way, it would be easier to know each other and to learn from each other, since in the end, every person is an experience.

 

 

What we offer you:

 

 • For 14 days to get out of your comfort zone and away from the stereotypes settled in your mind, to relax and to step in the middle of Indian culture, as it is: diverse, overwhelming, colorful, chaotic;
 • Know complete silence in the middle of the mountains, where there is only the sound of your own thoughts;
 • Walk on the highest mountains of the world, till 5000 meters;
 • Understand Buddhist, Hindu and Muslim religions and let yourself dive in the harmony they live in;
 • Experiment Indian, Tibetan and Nepali cuisine, the diversity of taste and the wonder of spices;
 • Be for 15 days in the middle of nature, closer to yourself and far away from all your worries and problems;
 • Step over your fears and open to the unknown, allow yourself to be spontaneous;

 

What you will experience:

 

Trekking at height over 3000 meters. In the itinerary we have included a trek of 3 days (medium difficulty) on the plateau of Little Tibet. We’ll walk around 4-5 hours a day, stopping at the villages on the way, where we’ll experience a few authentic nights in the local homestays. You’ll see the stars on the clear sky of Ladakh, you’ll listen to the silence of the mountain desert, and you’ll cross your limits.

 

Rafting on Zanskar river. 20 km of adventure on water at 3500 m. We’re going to have an instructor, equipment and special guidance for the 3 white water zones that we’ll pass while enjoying the stunning landscape.

 

We’ll cross the highest motorable road in the world, over passes of 5600 meters (Kardung La Pass), on the way to Nubra Valley.

 

Direct interaction with people from 3 different religions: Hinduism, Buddhism and Islam. Religion is an important part of Indian identity. You can recognize the followers of a religion by their way of dressing and customs. The beautiful part is that beyond appearances the people have big hearts and they can’t wait to know you and to find out things about your culture. You’re going to visit temples; monasteries and you will learn to distinguish Hindu people from Muslims and Buddhists and to respect them beyond the religion they follow.

 

Indian and Tibetan cuisine. After tasting Indian food you’ll feel that no other food tastes good. Indian food is an explosion of spices and aromas that will make it difficult to chose a favorite dish. We will guide you through a delicious journey in the realm of Indian and Tibetan cuisine that will transform you into a happier person.

 

Getting closer to yourself and to nature.

Every journey in India becomes in the end a spiritual one. You start the journey thinking that you will visit cities, temples, monuments, but India always takes you unprepared, spins you in all directions, takes out of you the most profound inner truth. It forces you to ask questions, to cross your limits and to go as deepest possible in your being. You will learn to flow with life, not to get upset when things don’t go according to plans, to break the walls around you, to be more relaxed and free, while you are in the middle of nature, in the heart of the Himalayas.

 

The itinerary:

 

Day 1: Flight to Leh- Ladakh (3500 m). Adaptation to time zone, traffic, noise, culture. Getting an overview of Leh from Shanti Stupa.

 

Day 2: Visiting Leh, Shey Palace, Thiksey monastery (the biggest Buddhist monastery in Ladakh), Hemis monastery. Visiting surrounding villages.

 

Day 3: Crossing the highest pass in the world, Kardung la (5600 m), towards Nubra Valley. Stop in Diskit, where we visit the monastery with the giant Buddha.

 

Day 4: Nubra Valley. Visit in Panamik village, relaxing at the hot springs.

 

Day 5: Sand dunes at Hunder. Going back to Leh. Stop at Kardung La Pass(5600).

 

Day 6: Trekking. Leh- Likir (Transfer by minibus). We start the trek towards Yangthang (3-4 hours) We’ll climb Pohe-La Pass (3550 m), we’ll cross the river towards Charatse-la pass (3650 m), and we will reach Yangthang, where we’ll spend the night in a homestay;

 

Day 7: Yangthang- Hemis Shukpachan(5-6 hours). We’ll start in the morning towards Sermanchan-La Pass(3750 m), from where we will have a panoramic view of the valley. From there we’ll go to Hemis Shukpachan, one of the most beautiful villages in Ladakh, where we’ll spend the night in a traditional homestay;

 

Day 8: Hemis Shukpachan- Leh. Easy trekking for 2 hours till the main road, from where we’ll be transported back to Leh. On the way we stop at Alchi, the oldest monastery in Ladakh.

 

Day 9: Rafting on Zanskar river.

 

Day 10: We go to Tsomoriri lake, with stops at nomads camps.

 

Day 11: Exploring the surroundings of Tsomoriri lake.

 

Day 12: Going back to Leh, with a stop at salty Tsokar lake.

 

Day 13: Leh. Buying souvenirs. Goodbye dinner.

 

Day 14: Flight to New Delhi. Preparing to go back to reality.

Available places: 10

Time: 14 days (15-29 july 2017)

IMPORTANT!!! INDIA is known as a chaotic country. Here things happen in a different rhythm, life standards are different. If you want to enjoy the trip, try to come with your mind open and without expectations, not to get angry if things don’t happen on time, not to expect the same comfort you have in Europe. In the end, that’s why you are here, isn’t it? To get out of your comfort zone and to cross your limits and learn new things. Many of the places to visit will be higher than 4000 meters, so it’s going to be cold. Come prepared physically and mentally for a little discomfort. And don’t forget to let yourself bewildered by mystery!

 

For more details about the costs and payment, contact me at email adress: cernat.simina@gmail.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *