Himalaya nomads- India- 1-14 aprilie 2019

Locuri disponibile: 8

Durată: 14 zile (1-14 aprilie 2019)

Găsești aici feedback al celorlalți participanți ai grupurilor Himalaya nomads.

Pentru restul informațiilor, te rog să îmi scrii la adresa: cernat.simina@gmail.com

 

Cine sunt:

De 4 ani trăiesc în Asia și de 3 ani în India, mereu cu rucsacul în spate, după cum se schimbă vremea. Nu pot spune că locuiesc aici, pentru că nu am o tabără de bază, nu pot spune nici că încă mai călătoresc, pentru că a devenit deja un stil de viață și petrec mai multe luni în același loc. Trăiesc, sunt, exist. India mi se desfășoară în fața sufletului mereu mai profundă, diferită la fiecare viză, intensă de fiecare dată.

Aș vrea să împărtășesc și cu alții India așa cum am cunoscut-o, așa că am creat o călătorie personalizată, care să îți dezvăluie esența munților Himalaya, gastronomia indiană, si bunătatea oamenilor.

E deja al patrulea sezon în care organizez călătorii marca #himalayanomads în India și Nepal. Din grupurile îndrumate pe munte, fiecare participant s-a întors acasă cu ceva, o schimbare interioară mică, dar importantă, care pe mine m-a motivat să continui organizarea acestor excursii. Te invit să mi te alături în această aventură inedită și să lași India să îți arate ceva în interiorul tău.

Între timp, am scris și o carte, Samsara, în care am adunat povești din călătoriile prin Asia. O găsești aici:

Ce îți propun:

  • timp de 14 zile să ieși din zona de confort și din stereotipurile care și-au făcut rădăcini în mintea ta, să te relaxezi și să pășești în mijlocul culturii indiene așa cum e ea: diversă, copleșitoare, colorată, zbuciumată;
  • să cunoști cei mai înalți munți ai lumii, Himalaya, ajungând până la un pas de 5000 metri;
  • să fii pentru 14 zile în mijlocul naturii, mai aproape de tine însuți și departe de toate grijile și problemele care te apasă;
  • să îți depășești fricile și să te deschizi necunoscutului, să îți permiți să fii spontan;

Ce vei experimenta:

 

Trekking la înălțimi de 5000 metri. În itinerariu avem inclus un trekking de opt zile (cu dificultate medie) pe platourile Himalayei. Timp de opt zile vom lua la pas munții câte 4-5 ore pe zi, vom sta la cort și vom trăi natura în toată măiestria ei, fără motoare, electricitate sau poluare. Cina va fi, evident romantică, la lumânare.

 

Interacțiune directă cu religia budistă: Religia e o parte importantă a identității indiene. Poți recunoaște adepții unei religii după îmbrăcăminte, accesorii, obiceiuri. Partea frumoasă e că dincolo de apartenență, oamenii au inimi mari și abia așteaptă să te cunoască și să afle lucruri despre tine.

În Sikkim vei găsi nepalezi, butanezi și indieni, care trăiesc în armonie, legați de compasiune, punctul principal al religiei budiste.

 

Apropierea de tine însuți și de natură. Fiecare călătorie în India devine într-un final o călătorie spirituală. Pleci la drum cu ideea de a vedea orașe, temple, monumente, însă India te ia mereu pe nepregătite, te învârte în toate direcțiile, scoate din tine cele mai profunde ne/adevăruri personale. Te forțează să îți pui întrebări, să îți depășești limitele, să ajungi cât mai adânc posibil în propria ființă. Vei învăța să te lași dus de viață, să nu te mai superi când ceva nu merge așa cum vrei, să lași zidurile din jurul tău să cadă, să fii mai relaxat și mai liber. Toate astea în timp ce stai în mijlocul naturii și te lași pătruns de spiritul munților Himalaya.

 

Cum va decurge călătoria:

 

Ziua 1: Zbor New Delhi- Bagdogra. Tranzit de la aeroportul Bagdogra în Darjeeling (3 ore). Adaptare la fusul orar, la trafic, la gălăgie, la cultură. Gâdilarea simțurilor cu aromele indiene;

Ziua 2: Spre Yuksom, Sikkimul de Vest (4 ore cu mașina).Vizitarea împrejurimilor, a lacului sfânt, a celei mai vechi mănăstiri din Sikkim.

Ziua 3: Pelling. Tur în cele mai frumoase locuri din Sikkimul de Vest.

Zilele 4: Începe Trekkingul. Yuksom- Tshoka (17 km 1780 m-2950 m)

Ziua 5: Tshoka- Dzongri (9 km, 3950 m)

Ziua 6: Dzongri- Top view point Dablagang Pass (4200 m), Răsărit admirând tot lanțul muntos, înapoi la camping. Drumeție la Dzongrila Pass (4500 m). Înapoi la camping.

Ziua 7: Dzongri- Thangsing (9 km, 3880 m)

Ziua 8: Thansing- Lhamune (4200 m)

Ziua 9: Lhamune- Goechala via Semiti Lake (4300 m/ Zemathang 4500 m/ Goechala 4950 m), Înapoi în Lhamune. Prânz. Continuăm spre Cockchorong. (12 ore, începând de la 2 dimineața, pentru răsărit la Kangchendzonga)

Ziua 10: Cockchorong- Tshoka (17 km)

Ziua 11: Tshoka- Yuksom (17 km). Se termină trekkingul.

Ziua 12: Zi de odihnă în Yuksom. Vizitarea împrejurimilor.

Ziua 13: Transfer spre Darjeeling, capitala ceaiului. Vizitarea Darjeelingului și a împrejurimilor.

Ziua 14: Transfer spre aeroportul Bagdogra. Zbor spre New Delhi.


Transportul se va face în Jeepuri locale (câte 4 oameni în mașină). În afara trekkingului vom sta la hoteluri confortabile, footografii mai jos, câte doi în cameră.

 

Locuri disponibile: 8

Durată: 14 zile (1-14 aprilie 2019)

Găsești aici feedback al celorlalți participanți ai grupurilor Himalaya nomads.

Pentru restul informațiilor, te rog să îmi scrii la adresa: cernat.simina@gmail.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *