Himalaya nomads- Annapurna Base Camp, Nepal 1-15 aprilie 2018

Ce vei experimenta:

 

Trekking la înălțimi de 4230 metri. În itinerariu avem inclus un trekking de nouă zile (cu dificultate medie) pe platourile Himalayei, până în tabăra de bază a vârfului Annapurna (al 10-lea cel mai înalt din lume). Timp de nouă zile vom lua la pas munții câte 8 ore pe zi și vom trăi natura în toată măiestria ei. Vom ajunge față în față cu unele vârfuri de peste 7000 metri, printer care Annapurna și Macchapuchchre (Fishtail Mountain).

 

Interacțiune directă cu religia budistă: Religia e o parte importantă a identității nepaleze. Poți recunoaște adepții unei religii după îmbrăcăminte, accesorii, obiceiuri. Partea frumoasă e că dincolo de apartenență, oamenii au inimi mari și abia așteaptă să te cunoască și să afle lucruri despre tine.

În Nepal vei găsi o combinație de budiști, hinduși și musulmani, care trăiesc în armonie și compasiune.

 

Apropierea de tine însuți și de natură. Fiecare călătorie în Himalaya devine într-un final o călătorie spirituală. Pleci la drum cu ideea de a vedea orașe, temple, monumente, însă viața te ia mereu pe nepregătite, te învârte în toate direcțiile, scoate din tine cele mai profunde ne/adevăruri personale. Te forțează să îți pui întrebări, să îți depășești limitele, să ajungi cât mai adânc posibil în propria ființă. Vei învăța să te lași dus de viață, să nu te mai superi când ceva nu merge așa cum vrei, să lași zidurile din jurul tău să cadă, să fii mai relaxat și mai liber. Toate astea în timp ce stai în mijlocul naturii și te lași pătruns de spiritul munților Himalaya.

 

Cum va decurge călătoria:

 

Ziua 1: Aterizat în Kathmandu, Nepal. Tranzit de la aeroport în oraș. Adaptare la fusul orar, la trafic, la gălăgie, la cultură. Gâdilarea simțurilor cu aromele nepaleze;

Ziua 2: Kathmandu. Adaptare la fusul orar, la haosul și diversitatea aromelor. Templele Pashupatinath și Buddhanath.

 

Ziua 3: Pokhara.

Ziua 4: Răsărit în Sarangkot, de unde se vede Everestul și alți munți de 8000 m.

 

Ziua 5: Kade și trek spre  Pothana (1900m, 9.4km). În prima zi 90 % din drumeție constă în urcare. Singura secțiune plată e când se trece prin orașelul Dhampus.

 

Ziua 6: Pothana – Jinhu (1710m, 25km). Trek pentru 5/6 ore, acoperă 25km mers prin junglă, sate, cascade și râuri.

 

Ziua 7: Jinhu – Bamboo (2335m, 12km). Trek pentru 6/7 hours, acoperă 12km.  Drumul urcă în cea mai mare parte a timpului, cu excepția coborârii spre Bamboo.

 

Ziua 8: Bamboo – Deurali (2920 m, 9 km). O zi scurtă, dar cu o urcare abruptă spre Deurali.

 

Ziua 9: Deurali – MBC – ABC (Annapurna Base camp) (4130m, 8km)

 

Ziua 10: Annapurna Base camp – Bamboo (2335m, 17 km). O zi cu o coborâre ușoară și mult oxigen. Ajungem în Bamboo pe la 3 PM, unde ne vom bucura de un duș cald.

 

Ziua 11: Bamboo – Jhinu (1710m, 12km). O altă zi ușoară, cu o urcare înapoi în CHomrong, de unde ne vom întoarce în Jinhu, pentru a ne bucura de izvoarele termale.

 

Ziua 12: Jhinu – Ghandruk (1990m, 9 km). O drumeție de 4 ore până în Sinuwa, iar apoi spre Ghandruk, de unde ori vom lua un Jeep spre Pokhara, ori vom sta peste noapte, după cum se simte grupul.

 

Ziua 13: Ghandruk to Pokhara, sau zi de odihnă în Pokhara, după cum reușim să terminăm trekkingul.

 

Ziua 14: Kathmandu. Cină de rămas bun.

 

Ziua 15: Transfer spre aeroport.

 

Ce să iei cu tine și cum să te pregătești:

 • Recomand o pregătire fizică înainte de trekking. Trekul ABC (Annapurna Base Camp) nu este unul simplu, iar lipsa de oxigen poate fi o problemă. Nu e nici Everest, dar nici o plimbare în parc. Dacă e mai solicitant nu înseamnă însă că e imposibil. Aici găsești exerciții recomandate;
 • Temperaturile la 4000 metri vor fi între 10 grade (ziua) și -6 grade (noaptea).
 • Rucsac de munte (40-60 L). E destul de dificil să faci trekking cu valiza;
 • Încălțăminte de munte
 • Sac de dormit de iarnă
 • Haine de munte: pantaloni lungi, polare, tricouri, geacă groasă, bocanci sau sandale, bețe de mers, dacă simți nevoia. La 4000 de metri e destul de frig noaptea pe munte;
 • Haine subtiri. Nu uita o pereche de pantaloni scurți și tricouri. În timpul zilei e cald.
 • Pelerină de ploaie. Deși în aprilie încă nu a început sezonul ploios, e posibil să avem parte de ploaie, care, nu-i așa că nu o să ne supere? Dimpotrivă, ne vom bucura de ea.
 • Șapcă, pălărie, șosete, mănuși, ochelari de soare, cremă solară, . Nu mergem la mare, însă la altitudini mari Soarele poate fi mai dăunător decât pe plajă. Nu uita că vom atinge 5000 m. Ai grijă să îți protejezi ochii și pielea.
 • Frontală, prosop, hârtie igienică, absorbante, pastă și periuță de dinți, balsam de buze, pungi de plastic, sticlă de apă.
 • Există farmacii peste tot în Nepal, însă dacă ești sub tratament, recomand să iei cu tine de acasă medicamentele necesare. În plus, dacă ai nevoie de un paracetamol în vârful muntelui e mai puțin probabil să găsești. Asta nu înseamnă să fii paranoic și să iei cu tine toată trusa de prim ajutor.
 • În principiu te te sfătuiesc să iei cât mai puține lucruri posibile și eventual să lași loc în bagaj pentru ce urmează să

 

Locuri disponibile: 8

Durată: 14 zile (1-15 aprilie 2018)

Pentru costuri si alte detalii, trimite un email la adresa: cernat.simina@gmail.com. 

Poți vedea aici feedback pentru călătoriile trecute.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *