Himalaya nomads 2018 – Trasee în India

Călăuza ta în Munții Himalaya:

 

Sunt Simina Cernat, aventurieră full-time de trei ani jumate și îți propun să descoperi munții Himalaya într-o experiență inedită. Pentru că nu îmi plac excursiile seci, am explorat Asia la pas, singură, cu rucsacul în spate. Munții Himalaya m-au fermecat irevocabil, așa că le-am dedicat un doi jumate să îi savurez.

Am descoperit în India o lume de basm, care funcționează după alte principii decât tic-tacul european. În India, așa cum o știu eu, lucrurile se fac deschizându-ți inima și lăsând ușa deschisă pentru orice posibilitate.

Te provoc să guști din libertatea care pentru mine a devenit de mult un stil de viață. În loc să vezi o țară de după geamul unui autocar și să înțelegi o cultură din spatele unei sticle, cu frica în sân, deschide-ți sufletul, lasă fricile să plece și simte cu fiecare celulă a corpului experiențele pe care le trăiești.

 

Grupul va cuprinde între 6 și 10 persoane, în funcție de expediție. Va fi astfel ușor să ne cunoaștem între noi și să învățăm unii de la alții, pentru că la urma urmei fiecare om în sine e o experiență.

Aș vrea să împărtășesc și cu alții munții Himalaya așa cum i-am cunoscut, așa că am creat călătorii personalizate, care să îți dezvăluie magia munților, gastronomia indiană și nepaleză, budismul, hinduismul și armonia dintre minoritățile etnice care populează India și Nepalul.

 

Ce îți propun:

  • timp de 14 zile să ieși din zona de confort și din stereotipurile care și-au făcut rădăcini în mintea ta, să te relaxezi și să pășești în mijlocul culturii indiene/nepaleze așa cum e ea: diversă, copleșitoare, colorată, zbuciumată;
  • să cunoști liniștea completă, în mijlocul munților, unde se aud doar propriile gânduri;
  • să cunoști la pas cei mai înalți munți ai lumii, ajungând până la altitudini de peste 5000 metri;
  • să înțelegi religiile hindusă, budistă și musulmană și să te lași pătruns/ă de armonia în care trăiesc;
  • să experimentezi gastronomia indiană, tibetană și nepaleză, diversitatea aromelor și minunăția condimentelor;
  • să fii pentru 15 zile în mijlocul naturii, mai aproape de tine însuți și departe de toate grijile și problemele care te apasă;
  • să îți depășești fricile și să te deschizi necunoscutului, să îți permiți să fii spontan;

 

Trasee propuse pentru 2018:

15-29 iulie- Ladakh (3 zile trekking+ rafting +vizitarea platoului Tibetan); grad de aventură: mediu

5-19 august- Ladakh (8 zile trekking, rafting și vizitarea lacului Tsomoriri și a taberelor de nomazi)

8-20 septembrie Tur cu motocicletele din Ladakh in Manali, pe cele mai înalte drumuri din lume, în munții Himalaya; grad de aventură: ridicat

7-21 Octombrie Sikkim (8 zile trekking+ vizitarea împrejurimilor); grad de aventură: mediu spre ridicat

Pentru mai multe detalii legate de un traseu anume, te rog să îmi trimiti un email la adresa: cernat.simina@gmail.com

Pentru a gusta puțin din atmosfera expedițiilor “Himalaya nomads”, poți citi impresiile participanților din grupurile trecute și vedea fotografii aici.

 

You may also like...

2 Responses

  1. Dorian says:

    Care ar fi cel mai indicat aeroport de sosire pentru traseul din iulie Ladakh?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *