Himalaya nomads in Ladakh. 1-14 iulie 2017

Cine te va călăuzi în munții Indiei:

Sunt Simina Cernat, aventurieră full-time de doi ani jumate și îți propun să descoperi Nordul Indiei (Micul Tibet și cei mai înalți munți ai lumii) într-o aventură inedită. Pentru că nu îmi plac excursiile seci, am explorat Asia la pas, singură, cu rucsacul în spate. Nordul Indiei m-a fermecat irevocabil, așa că i-am dedicat un an jumate să îl savurez.

Am locuit în Ladakh 6 luni, cu o familie ladakhiană, la o fermă organică în Likir și în satele din jur. Restul timpului (un an) l-am petrecut în inima munților, în Himachal Pradesh, Sikkim și Uttarakhand, în special în Rishikesh. Dincolo de stereotipurile cu care e prezentată India: mizerie, violență, sărăcie, am descoperit un loc plin de viață, oameni cu inimi mari, arome, culori, totul sub o altfel de abordare a vieții: shanti, shanti, shanti!

Aș vrea să împărtășesc și cu alții India așa cum am cunoscut-o, așa că am creat o călătorie personalizată, care să îți dezvăluie esența munților Himalaya, gastronomia indiană, budismul, hinduismul și armonia dintre minoritățile etnice care populează India.

 

De ce să descoperi India cu mine: 

Această călătorie este una personalizată, în care am ales cu grijă pentru tine cele mai semnificative locuri pentru diversitatea culturală a munților Himalaya. Nu te vom conduce ca în agențiile de turism cu un steguleț și portavoce, turuind plictisiți despre obiectivele turistice.

În loc să îți arătăm India din autocar, te vom lăsa să te convingi singur de ospitalitatea indiană, pe propria piele: te vom duce în casele localnicilor care îți vor deveni prieteni și care îți vor explica personal tradițiile și credințele lor, vom pregăti personal cele mai gustoase mâncăruri, vom fi atenți la nevoile tale și vom avea răbdare cu tine.

În plus, grupul va fi de maxim 10 persoane, ca o familie extinsă. Va fi astfel ușor să ne cunoaștem între noi și să învățăm unii de la alții, pentru că la urma urmei fiecare om în sine e o experiență.

 

Ce îți propun:

  • timp de 14 zile să ieși din zona de confort și din stereotipurile care și-au făcut rădăcini în mintea ta, să te relaxezi și să pășești în mijlocul culturii indiene așa cum e ea: diversă, copleșitoare, colorată, zbuciumată;
  • să străbați cea mai înaltă stradă din lume, până la un pas de 5600 m (Kardung la)
  • să cunoști liniștea completă, în mijlocul munților, unde se aud doar propriile gânduri;
  • să cunoști la pas cei mai înalți munți ai lumii, platoul Tibetan, ajungând până la un pas de 3650 metri;
  • să înțelegi religiile hindusă, budistă și musulmană și să te lași pătruns/ă de armonia în care trăiesc;
  • să experimentezi gastronomia indiană și tibetană, diversitatea aromelor și minunăția condimentelor;
  • să fii pentru 15 zile în mijlocul naturii, mai aproape de tine însuți și departe de toate grijile și problemele care te apasă;
  • să îți depășești fricile și să te deschizi necunoscutului, să îți permiți să fii spontan;

 

Ce vei experimenta:

Trekking la înălțimi de peste 3000 metri. În itinerariu avem inclus un trekking de trei zile (fără dificultate ridicată) pe platourile Micului Tibet. Vom lua la pas munții câte 4-5 ore pe zi, oprindu-ne în satele de pe traseu, unde vom experimenta câteva nopți autentice, în casele localnicilor. Vei vedea stelele pe cerul limpede al Ladakhului, vei asculta liniștea deșertului montan, îți vei depăși limitele.

Vizitarea uneia din cele mai izolate regiuni din lume. Vom ajunge în Valea Zanskar, o vale care devine izolată pe timpul iernii, iar vara e greu accesibilă. Vom intra în contact cu cultura ladakhiană la nivelul ei cel mai profund.

Vom merge pe cel mai înal drum din lume, traversând pasuri de 5000 metri. Drumul spre Nubra Valley traversează cea mai înaltă stradă din lume, cu apogeul la 5600 m (Kardung la pass).

Interacțiune directă cu trei religii diferite: Hinduism, Budism și Islam. Religia e o parte importantă a identității indiene. Poți recunoaște adepții unei religii după îmbrăcăminte, accesorii, obiceiuri. Partea frumoasă e că dincolo de aparențe adepții celor trei religii au inimi mari și abia așteaptă să te cunoască și să afle lucruri despre tine. Vei vizita temple și mănăstiri, vei învăța să distingi hindușii de musulmani și budiși și să respecți oamenii dincolo de apartenența religioasă.

Gastronomia indiană și tibetană. După India ți se va părea că nici o altă mâncare nu are nici un gust. India e o explozie de condiment și arome care te fac să fie greu să decizi un fel de mâncare preferat. Te vom ghida într-un periplu culinar indian și tibetan care îți va ferici papilele gustative.

Apropierea de tine însuți și de natură. Fiecare călătorie în India devine într-un final o călătorie spirituală. Pleci la drum cu ideea de a vedea orașe, temple, monumente, însă India te ia mereu pe nepregătite, te învârte în toate direcțiile, scoate din tine cele mai profunde ne/adevăruri personale. Te forțează să îți pui întrebări, să îți depășești limitele, să ajungi cât mai adânc posibil în propria ființă. Vei învăța să te lași dus de viață, să nu te mai superi când ceva nu merge așa cum vrei, să lași zidurile din jurul tău să cadă, să fii mai relaxat și mai liber. Toate astea în timp ce stai în mijlocul naturii și te lași pătruns de spiritual munților Himalaya.

IMPORTANT!!! Asia e un continent al spiritului, mai puțin al lucrurilor materiale. INDIA, în special, e cunoscută ca fiind o țară a haosului. Aici lucrurile se întâmplă în alt ritm, standardele de viață sunt altele. Dacă vrei să te bucuri de călătorie, încearcă să vii cu mintea deschisă și fără așteptări, să nu te enervezi când lucrurile nu se întâmplă la timp. să nu te aștepți la același confort pe care îl ai în Europa. La urma urmei de asta vii aici, nu? Să ieși din zona de confort, să îți depășești limitele și să înveți lucruri noi.

La lacul Pangong vom sta la corturi “de lux”. Adică vom avea în cort paturi, baie cu chiuvetă și wc, însă apă caldă va fi data la găleată. Multe locuri vor fi la altitudini de peste 4000 metri. E posibil să fie frig. Să veniți pregătiți fizic și mental pentru puțin disconfort.

Iar la final, lasă-te surprins/ă de mister.

Pentru mai multe detalii legate de expedițitie trimite un email la adresa: cernat.simina@gmail.com .

In cazul in care nu te-ai convins, mai jos sunt cateva fotografii din expeditia trecuta in Ladakh.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *